Wie ben ik?

Ik ben Robbin! Ik zou mezelf omschrijven als nieuwsgierig, open-minded, analytisch, idealistisch, maar ook als voorzichtig, soms wat onzeker, zelfkritisch en een twijfelaar. Het begrijpen van mensen, menselijk gedrag en menselijke relaties is al vrij vroeg in mijn leven belangrijk geworden. Als kind en als jongere vond ik het heel moeilijk om connectie te maken met anderen. Ik was heel onzeker en probeerde er via observeren achter te komen hoe menselijk gedrag werkt en hoe mensen in contact komen met elkaar. Zo heb ik een grote fascinatie ontwikkeld voor hoe de complexe menselijke geest in elkaar zit, in welke factoren ons gedrag allemaal beïnvloeden en hoe we beter kunnen begrijpen wat er zich allemaal binnen en tussen mensen afspeelt. Na mijn middelbaar was de opleiding psychologie dan ook een logische stap. Met knikkende knieën startte ik aan de universiteit in Leuven, waar ik in 2011 afstudeerde ik af als master in de schoolpsychologie, in 2012 als master in de klinische en gezondheidspsychologie, en in 2013 als leerkracht gedragswetenschappen. Omdat ik graag wilde bijleren over hoe ik mensen kan begeleiden in het helder krijgen van hun doelen en het ontdekken en versterken van hun krachten, heb ik me 4 jaar lang verdiept in de cognitieve oplossingsgerichte systeempsychotherapie. Om mensen nog sterker te begeleiden, zit ik momenteel in een 4-jarige opleiding tot contextueel gedragstherapeut. Hierin leer ik beter begrijpen waarom mensen doen wat ze doen, en op een precieze, krachtige en menselijke manier veranderingsprocessen te begeleiden. Ik ben werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut in mijn praktijk in Hasselt, Limburg.

In mijn vrije tijd vind ik het belangrijk om me te verbinden met mensen die belangrijk voor me zijn en met dingen die me energie geven, zoals zingen, sporten en tijd doorbrengen in de natuur. Gaandeweg leer ik dat tijd alleen doorbrengen, en vertragen ook belangrijk voor me zijn, al is dat vaak een grotere uitdaging. 

Heb je vragen, twijfels of wil je meer informatie? Twijfel dan niet om contact met me op te nemen. Ik zoek graag samen met jou naar de antwoorden die je nodig hebt.

Groetjes,

Robbin